Зимният празник ще е на хижа “Пършевица”
Зимният празник ще е на хижа “Пършевица” / Дарик Враца - архив

На ново място и в различен ден ще се проведе тази година Зимният спортно-туристически празник във Врачанския Балкан. Празникът ще се състои на 25 февруари (понеделник) на хижа „Пършевица”.  Другата новост е, че той ще се съчетае с общинското първенство по ски за ученици. Това стана ясно на заседанието на организационния комитет за провеждането на спортното събитие.

По традиция организатор е Община Враца с партньори РИ на МОМН, ТД „Веслец” и ски-клуб „Пършевица”.  По време на празника организаторите за първи път ще предложат безплатно обучение по ски за деца, под ръководството на квалифицирани инструктори. За участниците е предвиден също безплатен транспорт и безплатен чай.

“До момента над 600 ученици са изпратили своите заявки за участие в зимния празник. Те ще състезават в дисциплините: крос – 800 м, 1000 м и 1200 м, теглене на въже и спускане с чували, и в конкурс за най-хубава снежна фигура. Състезанието по ски ще се проведе паралелно със зимния празник, като състезателите ще бъдат разделени на три възрастови групи.

Откриването на празника и ски състезанието е в 10 ч.  на ски пистата, където ще бъдат финалите и награждаването” – каза зам.-кметът Красимир Богданов, който е и зам.-председател на организационния комитет. Участие в заседанието взеха също представители на РУП, КАТ, Регионална автомобилна администрация, ЦСМП, Планинска спасителна служба, автобусни превозвачи, представители на общински съвет.