/ Община Видин
Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе консултации за определяне съставите на подвижните секционни избирателни комисии (ПСИК) за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май.

Партиите постигнаха споразумение за състава на СИК във Видин

В тях взеха участие представители на ПП „ГЕРБ“, Коалиция „БСП за България“, ПП „ДПС“ и Коалиция „Обединени патриоти“. От парламентарно представените партии в Народното събрание  не присъства ПП „Воля“.

Участниците в консултациите приеха предложения от Общината вариант за разпределение състава на комисиите. Те се споразумяха относно преразпределението на квотите на партия „Воля“, които бяха попълнени от Коалиция „Реформаторски блок“.

Назначена е Районната избирателна комисия – Видин

Възможният брой на секциите на територията на Община Видин, където ще се гласува с подвижна избирателна кутия, е шест: една във Видин, една в село Капитановци, две в село Градец и две в град Дунавци.

В домовете за стари хора и местата за лишаване от свобода и задържане, каквито има в село Кутово и в гр. Видин (Областно звено на Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията“ - арест Видин), избирателните секции ще бъдат образувани 48 часа преди изборния ден, при наличие на минимум 10 избиратели, настанени в тези заведения.

Партиите постигнаха съгласие за състава на подвижните избирателни комисии.