/ Дарик - Враца
Вълнуващ, разкошен, невероятен - с тези думи врачанската публика определи снощния концерт “Коледа по Тенорски”, който бе общият подарък за предстоящите празници на Врачанската симфониета и Трио “Тенорите”. Публиката бе изпълнила до край градската концертна зала. Празникът започна с музика от филма “Кръстникът”, след което на сцената застанаха певците от популярното трио - Кирил Илиев, Александър Господинов и Илиян Недев.

Коледни концерти на децата на Враца

На диригентският пулт бе маестро Христо Павлов. Концертът продължи повече от два часа и бе истинска наслада за сетивата. В него имаше както шедьоври от световната класика, виенски валсове и поп-опера, така също руски романси, песни от популярни български филми и разбира се най-известните коледни песни.

Деца направиха уникални коледни подаръци и украшения

Всичко бе подбрано с вкус и поднесено с виртуозно изпълнение от симфониците и тенорите. Благодарната и развълнувана публика аплодираше през цялото време на концерта.

Публиката аплодираше, станала на крака.
Дарик - Враца

Следващият голям концерт на Врачанската симфониета е на 27 декември, когато заедно с Васил Петров ще поднесат на врачани коледни класики, развити в суинг и джаз звучене, балади и валсове. Концертът “Суингираща Коледа” ще започне в 19:00 ч. в градската концертна зала, а билети за него могат да се купят предварително от касата на читалище “Развитие”.