Децата творят коледни сувенири.
Децата творят коледни сувенири. / РБ "Христо Ботев" Враца
Бляскави украшения и уникални сувенири за елха направиха деца и родители на вълшебна коледна работилничка в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца. Малките приятели на книгите влязоха в ролята на изобретателните помощници на Дядо Коледа, майсториха празнични украси за дома и написаха празнични послания на картички. Освен традиционните материали от картон и хартия, децата и техните родители имаха възможност да експериментират с електрически крушки и капачки. С помощта набиблиотечните специалисти те ги превърнаха не само в нетрадиционните украшения за елхата, но и в истински произведения на изкуството.

Коледната работилница
РБ "Христо Ботев" Враца


Интересът на тийнейджърите привлече и техниката за изработване на еко елха от стари списания. Акцентът на вълшебната работилничка тази година беше работата със стари и непотребни материали, на които вдъхнахме живот. 

Коледната работилница
РБ "Христо Ботев" Враца

"Благодарим на всички участници, които избраха заедно да „размахаме” магическата пръчица в очакване на Коледа" - каза в края на празника организаторите на коледната работилница от Регионалната библиотека "Христо Ботев" във Враца.