/ netinfo
В събота децата и приятелите на Детския отдел в Регионална библиотека „Любен Каравелов” ще усетят реално и съвсем истински творческата енергия на приближаващия Коледен празник. Броени дни остават до Рождество-един от най-красивите български и християнски празници.

Затова с цялото си сърце и добронамереност искаме заедно с нашите малки приятели, читатели и техните родители да се „потопим” в магията на Коледа, като ги каним да съпреживеем заедно цветната феерия на нашата Голяма Коледна работилница за комикси.

Коледен концерт на Общински младежки дом

С петото издание на приключенската рисувателна работилница ще направим така, че да допълним красивите преживявания на всички, които ни посетят в съботния ден.

В рамките на традицията, наречена „Коледна работилница за комикси”, ще поставим началото на нов форум, който сме кръстили „Български комикс десант”, 2017. За осъществяването на работилницата са поканени изпитани творци в сферата на атрактивното художествено майсторство.

Заедно с децата в работилницата ще рисуват и ще ги вдъхновяват Стоян Стоянов-Комитски, основател и създател на първия в България Музей на комикса- идея, която щедро беше подкрепена през изминалите години от Регионална библиотека „Любен Каравелов” и която до днес се поддържа с нови и нови инициативи, от чиято верига е и тазгодишната Комикс работилница.

Дядо Коледа идва на 16 декември в Доходно здание

В работата на ателието ще участва и художникът Валентин Георгиев-Вальо, а за доброто настроение на публиката и малките художници ще се грижи актьорът Любомир Мирчев.

Предстоят интересни преживявания, събития и възможност да се нарисуват истински Коледни истории. Вход-свободен-за деца, родители, баби, дядовци и всички, които обичат рисуваните приключения.