/ Таско Тасков
Таксиметрови шофьори от Враца масово се възмущават от това, че те са изрядни във всяко отношение и си плащат всички дължими такси и налози, а техни колеги “въртят геврека” без да дават и лев. Особено дразнещо е, когато тази практика е не от месец-два, а от години.

Пример за подобно незаконно такси, което работи “под шапката” на една от таксиметровите фирми във Враца е публикувал във фейсбук, таксиметровият шофьор Таско Тасков. Заедно със снимката на неизрядното, според него, такси, той е пуснал и коментар по темата:

“Когато се допуска управлението на таксиметров автомобил от водач без необходимите документи и автомобила без тях, каква е отговорността на "Превозвача"? Трябва ли да чакаме трагичен инцидент и тогава пак да проверяваме легитимните?” - пита той.

Каква е истината за таксиметровия превоз във Враца? Какъв е процентът на незаконните таксита в града? Какво ще реагират тези таксиметрови водачи, които са изрядни пред закони и пътниците си? И какво стана с масовите проверки на такситата във Враца?

Отговори на тези въпроси слушайте в този петък в предаването “Дарик Северозапад”, след 10:00 часа.