/ ВСО
Продължава записването за новите безплатни 9-месечни курсове по програмиране на Враца софтуер общество. До 26 октомври може да кандидатствате онлайн за едно от двете направления - Уеб разработка с PHP или Java и андроид технологии. Кандидатстването става на http://school.vratsasoftware.com/train-devs/
 

Курсовете са предназначени за напълно начинаещи - гимназисти, работещи и безработни. Провеждат се два пъти седмично - в делничен ден след 18:30 и събота или неделя.
Началото на новият сезон на безплатните курсове по програмиране е този ноември.

Проектът „Твоят час“ превърна училищата в сцена на талантите

След края на курса участниците ще бъдат подготвени да започнат стаж в софтуерна компания
. Три компании-партньори на Враца софтуер наемат успешно завършилите курсисти в града. Към момента 25 човека от успешно завършилите работят в ИТ сферата.
           
През годините усърдната работа на младият врачански екип печели редица награди, сред които конкурсът за социално предприемачество ПРОМЯНАТА, Google RISE award,  наградата на Българската асоциация по информационни технологии в категория “Образование”, наградата на Министерството на труда и социалната политика в категория “Образование”, наградата на вестник 24 часа “Достойните българи”.

Враца софтуер беше отличена и в класацията 30 под 30 в категория “Социално предприемачество” на списание Форбс. Мисията на Враца Софтуер да предоставя възможности за предизвикателна и добре платена работа на врачани в родния си град срещна разбиране от Фондация “Америка за България”, която е изключително съпричастна към създаването на възможности за работа и образование на младите хора в България.

Част от бъдещите планове на Враца софтуер включват изграждане на споделено работно пространство (coworking space), в което дигиталната общност на Враца може да се събира заедно, да твори и да споделя опит и ресурси помежду си.

Освен програмирането и дигиталния маркетинг, врачани ще имат възможност да се обучават в някои от най-търсените професии - Софтуерно тестване (QA) и Дизайн в следващите две години.