"Твоят час"
"Твоят час" / Областна администрация Враца
Днес във Враца се състоя заключителният областен форум, на който бяха представени резултати на учениците по проект „Твоят час“. В проекта тази година участваха 20 училища от Община Враца с включени в заниманията 4 168 ученици.

Тържеството на знания и умения, които са придобити от учениците в извънкласните форми по проекта, бе организирано от Регионалното управление на образованието във Враца. Началото на празника бе сложено от мажоретните състави към Начално училище „Иван Вазов“ и Профилирала природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“. Във фоайето пред Градската концертна зала, където бе празникът, бе подредена изложба с творби, направени от учениците по време на проекта „Твоя час“. Приветствие към присъстващите отправи заместник-кметът Петя Долапчиева. Тя връчи на началника на РУО – Галина Евденова поздравителен адрес от името на кмета Калин Каменов.
 
На форума присъстваха още областния управител Малина Николова, представители на Министерството на образованието, директори на учебни заведения от област Враца, учители и ученици.

Основна цел на проекта бе да създаде условия за повишаване потенциала на учениците и на възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.