Водач от Монтана благодари на служител на Пътна полиция
Водач от Монтана благодари на служител на Пътна полиция / ОД на МВР Монтана

В благодарствено писмо до министъра на вътрешните работи монтанчанинът Николай Александров изказва своята признателност към младши автоконтрольор Велизар Велков от сектор „Пътна полиция” при ОД МВР Монтана.

"Трогнат съм от човешкото му отношение и помощта, която ми оказа. Благодаря му за това, че е истински професионалист, истински служител на МВР и че е Човек”, пише благодарният шофьор.

На 18.01.2015 г., неделя, около 18,00 ч. Николай претърпял тежка катастрофа на пътя между селата Видлица и Гаврил Геново, общ. Георги Дамяново. Между два близки един до друг завоя автомобилът му бил ударен от друг автомобил и бил изхвърлен смачкан на банкета. На пътното платно станало задръстване от автомобили и в двете посоки. На мястото на инцидента пристигнал автопатрул на пътна полиция. 

Смяната на младшия автоконтрольор Велизар Велков приключила, но той останал на мястото на катастрофата, след това придружил Николай до Бърза помощ, интересувал се от здравословното му състояние и му обяснил какви са процедурите след катастрофа.

„Служителят пренебрегна личния и семейния си живот и ми даде насоки, от което аз се почувствах по-спокоен, тъй като до този момент не бях изпадал в такава ситуация”, завършва писмото си благодарният водач от Монтана.