/ а / Thinkstockphotos
Видинските полицаи задържаха над 3 кг канабис. 45 престъпления, свързани с отглеждане, притежание и разпространение на наркотични вещества е разследвала видинската полиция от началото на годината. Разкриваемостта при този вид престъпни деяния към момента е 60 %. От януари до ноември криминалисти са иззели над 3 кг сух канабис, 565 зелени стръка от същата култура, над 91 грама амфетамин и 61 грама кокаин, множество таблетки Ривотрил.

На 28 ноември, с прокурорско постановление за срок до 72 часа е задържан местен жител. В хода на образувано досъдебно производство,  41-годишният М. И. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.354а, ал.1 от Наказателния кодекс.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура-Видин мъжът е задържан за срок до 72 часа и вчера е приведен в следствения арест. Разследването започнало на 24 ноември след предприети полицейски действия при специализирана операция.

Хванаха шофьор, употребил коктейл от наркотици

Криминалисти задържали мъжа пред офис на куриерска фирма в областния град, след освобождаване на пратка. В съдържанието на куриерската пратка - козметични продукти, разследващите открили и буца бяло вещество с тегло около 61 грама. При последвалия наркотест, веществото реагирало на кокаин. Работата по досъдебното производство продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.

Противодействието на наркоразпространението остава сред основните приоритети в работата на ОД на МВР-Видин. Полицейското присъствие около училищата, проверките в заведенията и специализираните операции, целящи пресичане на наркоразпространението, продължават.