Мини-лаборатория за канабис открита във видинско
Мини-лаборатория за канабис открита във видинско / Дарик Враца

Полицейска операция бе проведена тази сутрин на територията на села от община Ружинци и в гр.Дунавци, съобщиха от прес-центъра на МВР. В хода на полицейските действия е разкрита домашна мини-лаборатория за производство на канабис, иззети са и цигари без бандерол. Акцията за противодействие на разпространението на наркотични вещества, съхранение и разпространение на нередовна акцизна стока, и незаконна продажба на животни е съгласувана с районните прокуратури във Видин и Белоградчик.

Лабораторията е открита в дома на криминално проявения И.М. /38г./ в с. Дреновец. В саксии били отглеждани 15 стръка канабис. За стимулиране на растежа на наркотичните растения била монтирана кварцова лампа и алуминиево фолио, концентриращо равномерна топлина за отглеждането им. Иззета е и полусуха листна маса, чието количеството е в процес на установяване. И.М. е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.   

В гр. Дунавци, в къща, обитавана от 30-годишната Н.М., служителите на реда открили и иззели 239 кутии цигари без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство. Преписка пък е образувана, след като в частен дом в с. Динково, обитаван от Л.М. /64г./, били открити и иззети 21 кутии цигари със сръбски бандерол.

Съвместно със служители от Областна дирекция по безопасност на храните-Видин е извършена и проверка на пазара в с.Ружинци, не са установени нарушения. Проверките на пазарите и тържищата в региона ще продължат с цел пресичане на нерегламентирана търговия и продажба на животни, яйца и други хранителни продукти във връзка с предстоящите Великденски празници и Гергьовден, уточняват още от МВР.