След края на светата литургия.
След края на светата литургия. / Община Видин
След тържественото посрещане и интронизация на новоизбрания Видински владика Даниил на 10 февруари, днес той отслужи първата си света литургия. Богослужението уважиха заместник-кметовете на Община Видин инж. Цветан Асенов и Венци Пасков. Сред присъстващите в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” бяха още заместник областният управител на Видин Анжело Методиев и председателят на Общинския съвет Генади Велков. 

Митрополит Даниил заяви при пристигането си във Видин, че ще работи всеотдайно за цялостния напредък на епархията. В неделния ден той призова миряните в храма към смирение, единство, милосърдие и преосмисляне на житейските дела в навечерието на Четиридесетница преди Възкресение Христово. За да могат всички заедно с радост да встъпят в този период, обединени от общата вяра, надежда и любов към ближния. Видинският владика благодари на митрополитите, които участваха в първите му богослужения като нов Видински митрополит, на всички представители на Българската православна църква и гости, дошли за тържествата.

В деня, когато отбелязваме Месни заговезни, се събраха десетки граждани, за да присъстват на богослужението на първойерарха на Видинска епархия и да бъдат благословени от него.