/ netinfo
По повод Международния ден на книгата и авторското право в Регионална библиотека „Гео Милев”-Монтана стартира Маратон на четенето „Децата на Монтана четат 2018”. Маратонът бе открит от директора на библиотеката Анелия Иванова-Тодорова, която пожела на маратонците да бъдат здрави, любознателни и енергични в училище, да обръщат внимание на книгите през лятото и да знаят, че в библиотеката винаги ще намерят подкрепа и ще получат нови знания, които ще породят любовта им към книгата и четенето. Своите поздравления към децата поднесоха Цветко Цветков – заместник-областен управител на област Монтана и Нели Василева – гл. експерт „Култура и вероизповедание” при Община Монтана.

За поредна година талантливите възпитаници на ЦПЛР - Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата”, с ръководител Миглена Георгиева, зарадваха със своите изпълнения повече от 300 деца от различни училища в Монтана. Талантите от Вокално студио „Детски смях", Театрално студио „Автограф” и Клуб по модерни танци „Дъга” се превъплътиха в любими детски герои като в продължение на повече от 3 часа забавляваха публиката.  

Маратонът в Регионална библиотека „Гео Милев" е програма за лятно четене със състезателен характер и ще продължи до 31 август. Той се провежда под патронажа на кмета на община Монтана Златко Живков, с подкрепата на общинска администрация, културните институции и училища.