/ iStock
Състезание по риболов, кулинарен конкурс, концерти и томбола ще има на 25 юни на Фестивала на рибата, който започва  рано сутринта в Ботевия парк край Козлодуй, съобщиха от общинския пресцентър.

Фестивалът се организира за пета година от община Козлодуй по повод Международния ден на река Дунав (29 юни) и Световния ден на риболова (27 юни).

Програмата ще започне в 06:30 часа сутринта със състезанието по риболов на брега на река Дунав. В него могат да участват малки и големи любители на въдицата. Състезанието ще продължи до 10:30 часа. 

Фестивалът ще бъде открит официално от кмета на община Козлодуй Маринела Николова в 11:30 часа, а след това победителите в риболовното състезание ще бъдат наградени. От 12:00 часа гражданите и гостите на Козлодуй ще имат възможност да опитат вкусна рибена чорба, приготвена от Иван Звездев.  Пенсионерските клубове от община Козлодуй ще се включат в кулинарния конкурс за домашно приготвени ястия от риба и на Петия фестивал на рибата, допълват организаторите. Награждаването на най-добрите кулинари ще бъде от 14:00 часа.

В програмата на фестивала са включени и екосъбития – почистване на брега на реката в рамките на Ботевия парк, творческа работилница за изработване на пана с цветни капачки от бутилки, както и оцветяване на картини на застрашени видове птици и риби, обитаващи поречието на Дунав за най-малките и викторина с награди. През целия ден парка ще бъде огласен от концерти, а вечерта фестивалът ще завърши с томбола за наградите на община Козлодуй.
БТА