Наградените
Наградените / ППМГ Враца
Днес в Профилираната природо-математическа гимназия “Акад. Иван Ценов” във Враца се състоя Коледно тържествено награждаване на изявени ученици и учители, допринесли за утвърждаване на името и престижа на училището.

26 учители и над 40 ученици от 5-ти до 12-ти клас получиха грамоти за успешно представяне на олимпиади и състезания по математика, информатика и информационни технологии, физика, ключови компетентности по природни науки, речеви и комуникативни умения по английски език, изкуства и др.

Най-много са медалистите от математически състезания във всички възрастови групи. Отличените ученици са завоювали призови места на Международното математическо състезание „Математика без граници“ и Националния математически турнир „Черноризец Храбър“.

Тази година ППМГ – Враца стана първа и в областта на информационните технологии. Проектът „Религиите в България“ на Александра Врачовска (6 клас) и Мартин Маринов (6 клас) бе класиран на първо място на Националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“. Седмокласничката Елица Иванова стана първа на областния и втора на националния кръг на състезанието по речеви комуникативни умения по английски език.

Повече от успешно бе и представянето на участниците от ППМГ-Враца на националното есенно състезание по физика, от което петима ученици се завърнаха с втора и трета награда в зависимост от своята възрастова група.

Ръководството на гимназията специално благодари на учениците и техните учители за ползотворния труд и им пожела весели коледни празници, и нови успехи през новата година.