Учениците от Враца, които се класираха на първо място.
Учениците от Враца, които се класираха на първо място. / ППМГ Враца
И тази година ППМГ „Акад. Иван Ценов“-Враца взе участие в националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“ в гр. София. Училището се представи с общо 5 проекта на ученици от шести, седми и десети клас. Според регламента на състезанието, участниците разработват собствен проект под ръководството на научни ръководители.

Автори на един проект могат да бъдат до двама ученици, а направленията, в които се състезават са: Мултимедийни презентации, Интернет приложения и Приложни програми.

ППМГ-Враца се представи със следните проекти: „Религиите в България“ в направление „Мултимедийни презентации“, представен от Александра Врачовска (VI клас) и Мартин Маринов (VII клас);  „Моят час“ с автор Цветослав Гърков (Х клас) в направление „Интернет приложения“; „Равномерно движение в математиката“ на Цветелина Георгиева и Десислава Колева (X клас), „Деница в огледалния свят“ на Александра Вутова и Деница Узунова (Х клас) и „Бъди толерантен“ от Надежда Прокопиева (Х клас) в направление„Приложни програми“.

Проектът „Религиите в България“ се класира на първо място, а неговите автори Александра Врачовска и Мартин Маринов получиха атрактивни награди от спонсорите на състезанието.

Ръководството на гимназията поздрави учениците за отличното им представяне на престижния форум и изказа благодарност на техните учители по ИТ – Лилия Маркова, Станислава Каменова и Илонка Вутова.