/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Козлодуй е издала Европейска заповед за арест на Св. Захариев (на 27 години) от с. Бутан, привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление. Досъдебното производство срещу него се води задочно, тъй като той се намира извън пределите на България и местоживеенето му е неизвестно.

Мъж отива на съд, наръгал с нож агресивен клиент на такси

През април 2017 г., с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, обвиняемият Захариев заблудил В. Н. от гр. Козлодуй, като му обещал да закупи на негово име в Англия лек автомобил „Хонда“. С въпросната кола, на стойност 2300 паунда, „новият собственик“ трябвало да се придвижи до България.

Рецидивист предаден на съд за извършено убийство в Мездра

Пострадалият В.Н. предоставил на негова позната в България средства за закупуване на лекия автомобил. Тя, на свой ред, направила два парични превода – на 2000 паунда и 300 паунда, от сметката й в „СиБанк“ ЕАД гр. Козлодуй, по открита банкова сметка във Великобритания - в Lloyds Bank, на получателя Захариев. Договорката за закупуване на кола не била изпълнена от обвиняемия,който чрез измама причинил имотна вреда в размер на 2300 паунда на купувача.

За това престъпление законът предвижда наказание от една до шест години „лишаване от свобода“.