/ Архив
Окръжната прокуратура в Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Цветан П. Мъжът живее заедно със съпругата си – Татяна П., която работи като шофьор на такси. На 15.11.2016 г. жената напазарувала хранителни продукти и кухненски нож и с управлявания от нея таксиметров автомобил отишла на стоянка в района на жп гарата във Враца. 

Не след дълго колата на Татяна П. доближил мъж – Кристиян Д., който се поинтересувал колко ще струва превоз до с. Громшин, обл. Монтана. Тя му казала цената от 20 лева, като уточнила, че до въпросното село ще пътуват със съпруга й, тъй като тя не познава района.

Жена е изправена пред съда за подбуждане към убийство

Мъжът се съгласил, качил се в таксито и обещал да заплати цялата сума при пристигането в с. Громшин, тъй като разполагал с 15 лева. Татяна П. откарала автомобила до дома си в жк. „Дъбник“, за да вземе съпруга си, който заел шофьорското място в колата, а клиентът останал на предната седалка. К

огато стигнали до селото, Цветан П. попитал Кристиян Д. къде да го откара, в отговор на което последният започнал да указва посоката. По този начин те обиколили населеното място и накрая се озовали на неасфалтиран път. Шофьорът се учудил и поискал да му се обясни защо карат по черен път, на което Кристиян Д. му казал да кара, а не да говори.

След това клиентът извадил от джоба си нож и нанесъл порезна рана в областта на врата на Цветан П., който усетил болка и спрял автомобила. Нападателят нанесъл порезна рана и по ръката на шофьора, а след това и на съпругата му, която се намирала на задната седалка. В този момент Цветан П., раздразнен от упражненото срещу него и жена му насилие от страна на Кристиян Д. и за да я предпази, взел закупения от нея същия ден нож и нанесъл две прободни рани на нападателя.

Рецидивист предаден на съд за извършено убийство в Мездра

Едната – в лявата поясна област на гърба и другата в гърдите. След това Цветан П. се качил в автомобила, изхвърлил багажа на Кристиян Д. и заедно с жена му отпътували. Когато се отдалечили от местопроизшествието Татяна П. се обадила на телефон за спешни случаи 112 и съобщила за инцидента. Двамата останали на място и дочакали органите на полицията. На пострадалия Кристиян Д. била извършена животоспасяваща операция в МБАЛ-Монтана.

Обвиняемият не се признава за виновен и отрича да е извършил престъпното деяние, за което е обвинен. Предстои насрочване на делото от съда. Материалите по делото, съдържащи данни за извършено от Кристиян Д. деяние, изразяващо се в нанесените с нож телесни повреди на Цветан П. и Татяна П., са отделени в отделна преписка и са изпратени по компетентност на Районна прокуратура – Монтана.