Търговците на зърно се връзват с НАП
Търговците на зърно се връзват с НАП / снимка: Дарик- Враца

Всички търговци на зърно, регистрирани по ЗДДС и по Закона за съхранение и търговия със зърно, трябва да осигурят дистанционна връзка на фискалните си устройства с приходната агенция, съобщиха от офисът на агенцията във Враца. Срокът за това е 30 ноември 2011 г.,  на 31 март 2012 г.  изтича крайният срок за свързване на всички касови апарати с информационната система на НАП.

Според последните промени в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти, всеки търговец, който не издаде касова бележка, не спазва реда и начина на регистриране, въвеждане или извеждане от експлоатация на касовия апарат или реда на отчитане на оборотите от извършените продажби, е длъжен в десет дневен срок от датата на съставяне на акта за административно нарушение да осъществи електронна връзка с НАП.

От офис на НАП Враца призовават своите клиенти да не изчакват, а да се обърнат своевременно към обслужващите ги сервизни фирми, защото с наближаване на крайния срок  се удължава  времето, за което технологично ще става връзката с агенцията.