/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Козлодуй е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.И. за извършени от него престъпления – отправяне на заплахи за убийство и употреба на сила спрямо орган на властта.

Оставиха в ареста мъж, заради закана за убийство

В периода от 21:00 ч. до 23:30 ч., на път II-11 и по околовръстен път в района на гр. Козлодуй, в близост до бензиностанция „Региана“, обвиняемият И. се заканил с убийство на длъжностни лица – началник на участък Хайредин към РУ гр. Козлодуй и на полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ към РУ-Козлодуй.

Мъжът отправял заплашителни думи по повод изпълнение на службата им: „Ще ви пребия. Ще троша ръце и ще падат глави“, „Ще те съсипя и ще те убия“, „Аз съм рецидивист и ще те лежа“ и други подобни, които биха могли да възбудят основателен страх от осъществяването им.

Откриха майка, задържана преди време за побой над децата си, но избягала от правосъдието

И.И. употребил сила спрямо служителите на реда, като ги бутал с гърди, блъскал с рамо и подпирал с тяло. Той ги заплашвал, че ще счупи ръцете на онзи, който посегне на автомобила му, а за съставяне на акт ще ги остави на място.

С действията си обвиняемият целял да принуди органите на властта да пропуснат извършването на проверка на превозното средство – товарен автомобил „Форд Транзит“.
        
Предстои делото да продължи в съда.
Апелативна прокуратура София