Д-р Константинов
Д-р Константинов / Петя Димитрова
Д-р Константин Константинов от Монтана е един от двамата наградени в Националния конкурс "Усмивка на годината". Той кандидатствал в конкурса в категорията Ортодонтски случай и Имплантологичен случай.  Журито в международен състав  д-р Франческо Минтроне от Италия, д-р Ставрос Пелеканос от Гърция, д-р Рафи Романо от Израел и д-р Флорин Кофар, Румъния обявяват двама ортодонти за победители  от общо седемте кандидати. Те са  д-р Константин Константинов от Монтана и д-р Мила Стоянова от Варна.

момичето с красивата усмивка
Петя Димитрова


Д-р Константинов открива стоматологичната си практика в Монтана през  2009 година. От близо 4 години започва да специализира  ортодонтско лечение.  На конкурса той
представя лечението на пациентка, която сега е вече на  20 години с перфектно подредени зъби. Това не е било така преди пет години, когато за пръв път посетила кабинета на доктора. След прегледа, поставянето на диагнозата и планирането на лечението двама  извървели дълъг път към съвършената усмивка.

Как са изглеждали зъбите преди намесата на стоматолога.
Петя Димитрова


В първия етап на лечението е направено  разширение на горна челюст с апарат за бърза експанзия. Той  бил активиран ежедневно от пациентката за период от 30 дни, след което винтът бил запечатан. След това са поставени долните брекети и пръстени. След 6 месеца апаратът за бързо разширение е свален и са поставени горните брекети. Пациентката е преминала през всички етапи на постепенни корекции, наложителни за успешното лечение като за тях са използвани различни техники, материали и приспособления. Една година след приключването на ортодонтско лечение момичето е насочено към друг специалист за  изграждане на изтритите предни зъби. Доусъвършенстването постигна  перфектна усмивка носи приз на  д-р Константинов в националния конкурс.

Националният конкурс  е създаден през 2007 г. от българското издание на международната дентална медия  в-к „Дентал Трибюн”. В него вземат участие специалисти от различни сфери на денталната медицина, които съгласно регламента се състезават в шест категории: Комплексно естетично възстановяване, Керамични възстановявания, Композитни възстановявания, Розова естетика, Ортодонтски случай и Имплантологичен случай. Към регламента на конкурса е учредена и допълнителна категория: Студентски клиничен случай. Целта на конкурса е да бъдат отличени професионалните постижения на българските лекари по дентална медицина, които работят в областта на денталната естетика, както и да се фокусира общественото внимание към качеството и нивото на предлаганите дентални услуги в България.