/ Дарик - Враца
Четири стипендии връчи днес президентът на “Ротари клуб”-Враца Ивац Митов. Стипендиите са традиционни за “Ротари клуб” и се дават на ученици за добри постижения. Две от стипендиите са еднократни и се дават на младите музикални таланти Елица Стефанова и Мария Стилянова.

Тези стипендии са в памет на ротарианеца и дългогодишен диригент на врачанската филхармония Валери Вачев. Стойността на еднократните стипендии е по 500 лева. Другите две стипении – на Никол Илиева и Илиян Борисов – са годишни. Те се изплащат всеки месец по 50 лева и са в подкрепа на талантливите ученици.

“В проекти през тази година сме вложили над 25 000 лева. Догодина си пожелаваме да са два пъти повече” – каза Ивац Митов. Сред проектите са провелите се за седма година ротариански игри, в които се включиха над 500 деца, дарението на легла за отделението по неонатология в МБАЛ “Христо Ботев” – Враца, осигуряването на топъл обяд през зимата на социално слаби и други.

Днес, на връчването на стипендиите, присъстваха също ротарианците Виктор Кръстев, Цветан Ценов и Юлиан Кирилов, както и младежи от “Ротър акт” клуба във Враца.

Повече по темата ще чуете в предаването “Дарик Северозапад”.