Промяна в транспортните схеми на две общини
Промяна в транспортните схеми на две общини / Областна администрация Враца

Областната транспортна комисия реши да се въведат промени в разписанията и маршрутите на автобусни линии в Община Мизия и Община Враца. Това стана ясно след провелото се заседание на комисията, ръководено от зам. областния управител Иван Даков.

На срещата присъстваха Венцислав Благоев  – Регионална дирекция „Автомобилна администрация”, Георги Яков управител на „Автобусни превози“ - Враца, инж. Любен Рошков от Областно пътно управление - Враца и гл. инспектор Янко Харалампиев – началник „Пътен контрол“  ОД МВР – Враца.

Комисията заседава по дневен ред, който протече в три точки. По първа точка бе разгледано писмо от кмета на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски за разрешение възлагане на превоз по автобусни линии от общинската и областната транспортни схеми, без конкурс. Автобусните линии са:

- Мизия Войводово – Крушовица – Софрониево – Мизия с час на тръгване от Мизия в 17.15 ч.;

- Мизия Войводово – Крушовица – Софрониево – Крушовица – Липница – Крушовица – Войводово – Мизия, с часове на тръгване от Мизия в 7.30 ч. и 12.10 ч.;

- Мизия – Сараево - Мизия с часове на тръгване от Мизия в 6.50 ч. и 13.30 ч.;

- Мизия – Оряхово – Мизия, с часове на тръгване от Мизия в 8.10 ч. и от Оряхово в 10.55 ч.

Втора точка бе разгледано искане на д-р Крушовенски за утвърждаване на маршрутно разписание по автобусна линия София – Мизия – София,  с часове на тръгване от София в 6.30 ч. и от Мизия в 13.15 ч.

 

Областната транспортна комисия реши да бъде направена и промяна в маршрута на автобусна линия Враца – Михайлово с часове на тръгване 10.30 ч. и 15.00 ч. до Фурен, по искане на кмета на Община Враца инж. Николай Иванов.