/ Дарик Нюз,архив
Продължават специализираните операции във врачанско по линия „Акцизна контрабанда”. В търговски обект във Враца са намерени и иззети 355 ръчно направени къса цигари, без български акцизен бандерол, както и плик съдържащ ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол.

При извършена проверка  в частен дом, полицейските служители са намерили иззели чувал съдържащ ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. 

Откриха 200 кг нелегален тютюн, пакетиран за продажба

След оперативно-следствени действия на служители на полицията в Козлодуй, е извършено претърсване в частен дом в село Ботево. Намерени  и иззети са торбички, съдържащи ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол.

По време на операцията  е извършено и претърсване в апартамент в Козлодуй. Намерени са 679 къса цигари без български акцизен бандерол. Служители на полицията в Оряхово са извършили претърсване  в частен дом в село Галово. Намерен и иззет и чувал съдържащ тютюн, без български акцизен бандерол.

Врачански полицаи откриха и иззеха близо 167 кг незаконен тютюн и голямо количество цигари

По време на операцията са извършени проверки на 32 автомобила и 32 лица. Връчени са 2 ел. фиша.

Малко над 2 кг нарязан тютюн без бандерол иззели на 6 юни служителите на реда и във Видин. Нередовната акцизна стока, разпределена в 11 пакета, била открита на две неизползваеми търговски маси в района на видинския общински пазар. В районното управление са заведени две преписки.

На територията, обслужвана от РУ Берковица, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки, без български акцизен бандерол. Установен е случай на държане на цигари без български акцизен бандерол – при проверка в търговски обект в с. Бистрилица. В обекта 32-годишната И.Г. от гр. Монтана държала 11 кутии цигари без български акцизен бандерол.

Проверки са направени и на територията, обслужвана от РУ Вършец. Установени са 2 случая на тютюн без бандерол.  При проверка в частен дом в гр. Вършец, обитаван от 41-годишната А.К. е намерен и иззет полиетиленов плик, съдържащ ситно нарязан тютюн, с тегло от 0,8 кг. При претърсване в частен дом в гр. Вършец, обитаван от 27-годишната Г.Н. от гр. Тръстеник, обл. Плевен, е установен полиетиленов плик, съдържащ 0,2 кг ситно нарязан тютюн. 

На кръстовището на бул. "Христо Ботев" и ул. "Атон" в гр. Монтана служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР Монтана спират за проверка Н.М./26 г./ от с. Владимирово, общ. Бойчиновци. При проверката е установено, че Н.М. държи 4 полиетиленови плика, съдържащи ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

След установяване на мястото, от където Н.М. е закупил тютюна, е извършено претърсване в частен дом в гр. Монтана, обитаван от Ж.Т./82 г./. При извършеното претърсване е намерен и иззет черен полиетиленов чувал, съдържащ ситно нарязан тютюн с тегло от 7,5 кг, без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР Монтана. 


 
ОД на МВР Враца