/ Президентство
"България прави крачка напред за икономиката си", заяви той
Високотехнологичните и експортно ориентирани предприятия с висока добавена стойност имат значим принос за модернизацията на страната. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по откриване на нов завод за автомобилни компоненти във Враца, съобщиха от президентския прессекретариат.

Koмпaниятa е специализирана в производството на ĸayчyĸoви и плacтмacoви издeлия зa нaй-гoлeмитe aвтoмoбилocтpoители в света, като в своята дейност разчита на съвременни технологии, роботизирани системи и екологичен подход. Инвестицията в шестия завод на компанията у нас е в размер на 20 млн. лв., а разкритите работни места са 300, с тенденция да се увеличават през следващите години.

Президентство
 

Държавният глава определи като крачка напред за българската икономика направената мащабна инвестиция.

Компанията е вложила над 190 млн. лв. в предприятията си у нас, а годишният й оборот надхвърля 500 млн. лв. Президентът отбеляза, че изграденият от компанията в Кърджали научно-изследователски център привлича най-добрите инженери в страната и разгръща мащабна развойна и иновационна дейност.

Президентство

„България не само произвежда високотехнологични продукти, а и задава стандартите в производството на подобна продукция“, заяви президентът Румен Радев.
 
Сред участниците в събитието бяха служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев, генералният директор на холдинга Неби Анъл, посланика на Република Турция у нас Айлин Секизкьок и кметовете на Враца и Кърджали Калин Каменов и Хасан Азис.