/ ОИЦ-Враца
ОИЦ завърши Първи информационен цикъл от срещи по общините в област Враца. От 22 март до 4 април експертите от  офиса проведоха десет срещи на тема „Европейско финансиране през 2018“.

Участваха представители на местните администрации, граждани, младежи, земеделски стопани , представители на бизнеса и НПО. Всички посетители получиха безплатно втория Бюлетин издаден от ОИЦ с актуални новини по Оперативните програми и постигнатото в област Враца до момента. 
    
Освен новостите по Информационна Система за Управление и Наблюдение на европейските средства в България до 2020, участващите получиха информация за актуални възможности по оперативните програми и мерките по Програма за развитие на селските райони.

Актуални мерки за които хората се интересуваха са подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" с краен срок 14 юни, подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ с краен срок 16 май, подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ – с конкретен бенефициент общини от селските райони.

Където могат да разработват проекти за обновяване на ВиК системи, инфраструктура, енергийно обновление на образователната инфраструктура и всички остани публични сгради с обществено значение.  
  
За младите хора беше представена процедура „Срещи между младежи и лица, отговорни за  вземането на решения в областта на младежта“ по „Еразъм +“  с два крайни срока  26 април 2018 и 4 октомври и схемите по „Еразъм+“ с подбор на проекти в областта на спортните дейности и постижения.

Посетителите на срещите научиха за уеб портала на ЕС за грантови проекти и тръжни процедури за всички региони на подпомагане, като „Зеленото е модерно – Програма „LIFE” , „Солидарността като възможност (Европейският корпус за солидарност)“, „Паметта на миналото и формиране на демократично бъдеще“ (Програма „Европа на гражданите“) ,“Иновациите и творческия подход в областта на културата (Програма „Творческа Европа“ ).