ОИЦ Враца
ОИЦ Враца / ОИЦ Враца
На 10 март точно в 10:06 минути с изпълнение на химна на Европа „Ода на радостта” от ученичката Тонина Митинска, експертите от ОИЦ – Враца дадоха старт на Националната кампания „ЗАЕДНО за Европа“. Кампанията се провежда едновременно във всички областни градове на страната от мрежата на Областни информационни центрове и е част от кампанията на ЕК „Европа в моя регион 2017“. Целите на кампанията са отбелязване на три значими годишнини:
- 60 години Европейски социален фонд;
- 10 години от присъединяването ни към ЕС;
- 6 години от функционирането на мрежата

Дейностите, които екипа планира да проведе по повод първата годишната, са серия от интервюта „Истински истории“ с хора на които е подобрен жизнения стандарт или под някаква друга форма са подпомогнати от фонда, Дни на отворени врати във всички общини на Област Враца през месец април и организиране на Граждански диалог от Клуб „Дебати”, сформиран от млади хора от общината на тема: ” Възможности за подобряване живота на младите хора чрез проекти, съфинансирани от ЕСФ”. Заключителното тържествено събитие по повод 60 години Европейски социален фонд ще се проведе в парк „Дъбника” на 08.05.2017г. с много игри, забавления, награди и изненади.

На втората годишнина - 10 години от присъединяването ни към ЕС е посветена Кръглата маса на тема „България в ЕС и ЕС във Враца: 10 години по-късно”, която се проведе в края на миналата седмица. Последващи събития във връзка с годишнината са обявяване на три конкурса: за есе на тема „България в ЕС: 10 години по-късно”; Фото конкурс съпоставка – преди и сега: „България в ЕС и ЕС във Враца: 10 години по-късно” и конкурс за презентации , чиято цел е да се даде възможност на ученици и учители , участвали по проекти да получат популярност. На регионално ниво предложенията от конкурсите ще се събират до 07.04.2017 г. и ще се оценяват от специално сформирано жури от ОИЦ–Враца. Победителите ще бъдат наградени на главното събитие в края на месец април, на което също ще има много награди и забавления. На общо събитие в град Габрово ще участва и екипът на ОИЦ – Враца с останалите областни центрове в голямото заключително събитие на Националната Кампания „ЗАЕДНО за Европа“.