Представиха книги на археолога Богдан Николов
Представиха книги на археолога Богдан Николов / Красимир Богданов

Във връзка с 10-ата юбилейна Национална библиотечна седмица, Народно читалище „Никола Й.Вапцаров-1924" гр. Криводол представи новото издание на книгата „От Искър до Огоста" на археолога ст.н.с. Богдан Николов. Презентацията по темата направи Георги Ганецовски - главен уредник в отдел "Археология"към РИМ-Враца и автор на предговора в книгата. „Богдан Николов е известен археолог, историк и краевед, който е описал 151 населени места от Врачанския край.

Уникалната книга вече има второ издание след 18 години, като инициатор на идеята е Клуб „История" към АЕЦ „Козлодуй". На кориците няма продажна цена, защото трудът на автора е безценен и дава много важни сведения не само за населените места като топография и събития, а и за хората и родовете, обитавали съответните местности, както и техните наименования, запазени или променени във времето", обяви Ганецовски.
Приветствие към участниците и гостите отправи народният представител от „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Красимир Богданов и поздрави библиотеката в Криводол за изключително активната работа за популяризирането на културата, знанието и книжовността.

Вълнуващи спомени за своя баща разказа дъщерята на Богдан Николов. Представена беше и неиздаваната приживе на автора книга, посветена на топонимията на Вачанския край.

На срещата присъстваха ученици от клуба по краезнание към местното СОУ „Св. св. Кирил и Методий", Председателят на Общински съвет Криводол Петър Комитски, библиотечни дейци от населените места в общината, учители, общественици.