/ IStock
Екип на Регионалната дирекция по горите в Берковица е установил група системни нарушители в момент на незаконна сеч на дървесина в землището на село Враняк, област Враца. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Горските инспектори са констатирали нарушението при рутинна проверка на района вчера. По време на обход на горската територия, служителите са чули шум от бензиномоторни триони, което ги насочва към мястото на сечта. Виждайки проверяващите, нарушителите се опитали да избягат. След кратка гонка един от тях е задържан. На мястото са били установени четири леки автомобила, натоварени с незаконна дървесина. Автомобилите и дървесината са задържани, уточняват от ведомството. Горските служители са уведомили РУ на МВР-Бяла Слатина. Предстои санкционирането на нарушителите по Закона за горите.

Недоволство заради сеч край Черноморец (ВИДЕО)

През последния месец горските инспектори на Мобилен екип - Мездра, към РДГ-Берковица, са задържали осем автомобила на нарушители в горите, се посочва в съобщението.