/ ППМГ Враца
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отличи български училища, проявили особена активност в рамките на инициативата „Европейска седмица на програмирането“ на специална церемония в МОН. ППМГ „Акад. Иван Ценов“-Враца бе наградена с грамота и плакет в категорията за най-голям брой реализирани партньорски инициативи с училища от България или чужбина.

В различните събития участваха ученици, учители и представители на външни организации. Събитията бяха реализирани благодарение както на учителите по информатика и информационни технологии Илонка Вутова и Станислава Каменова, така и на учители по други предмети: Пепа Павлова - старши учител по физика и астрономия, Ани Павлова - старши учител по английски език и Любина Карамелска - старши учител по история и цивилизация.

Наградата за математическата гимназия и учителите.
ППМГ Враца


Според данните на Министерство на образованието и науката над 24 000 деца от 55 населени места в България са се включили в Европейската седмица на програмирането, като са проведени близо 600 инициативи в училища в цялата страна.

„Участниците в инициативите направиха своите първи крачки в роботиката, програмирането и моделирането. Всяка една инициатива беше интересна и уникална, насочена към важни умения, на които ще разчитаме за бъдещето“, посочи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на награждаването на най-активните участници.