/ ППМГ Враца
И тази година младите математически таланти на ППМГ „Акад. Иван Ценов“-Враца се завърнаха с куп медали и отличия от престижния международен турнир „Математика без граници”.

Врачанче е сред най-добрите млади иноватори

Това е петото издание на състезанието, чиито финал се проведе в Несебър от 29 юни до 2 юли. В него участваха 1000 ученици от 15 страни - Австралия, Азербайджан, България, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Румъния, Русия, Турция, Узбекистан, Филипините и Хонг Конг.

Възпитаници на ППМГ-Враца отново първи на олимпиадата по информационни технологии

В отборното състезание участваха 300 отбора.
Профилираната природо-математическа гимназия от Враца беше представена от четирима ученици от VI, VII и VIII клас. Смесеният отбор на седмокласници и осмокласници завоюва 2-ро място и сребърни медали. Това са учениците: Стивън Василев, Георги Господинов и Георги Игнатов.

Математици от Враца с отлично представяне в Страсбург

В индивидуалното състезание Георги Господинов спечели златен медал, а Георги Игнатов – сребърен
. Техен учител по математика е Максим Йорданов. С почетен плакет за принос към турнира беше наградена и Ваня Иванова – старши учител по математика в гимназията.

Ръководството на ППМГ-Враца изказа специални поздравления и благодарности на учениците и техните преподаватели за забележителните им успехи.