/ Община Видин
ППМГ „Екзарх Антим I” отбеляза патронния си празник. Тържеството се проведе в актовата зала на Средно училище „Любен Каравелов“. Сред гостите бе заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков.

Огнян Ценков подпомогна благотворителна кауза на 18-годишно момиче от Видин

На празника присъстваха и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, заместник-областният управител на Видин Анжело Методиев, председателят на училищното настоятелство на ППМГ „Екзарх Антим I” Лили Цанова и председателят на Обществения съвет на училището Таня Кълцева.

ППМГ Видин
netinfo

Директорът на гимназията Румяна Петрова приветства гостите и благодари на присъстващите, че са уважили техния празник. Венци Пасков поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков, като пожела на учителите да останат верни на традицията и да продължават с любов и постоянство да предават знанията на своите ученици, а те от своя страна да бъдат упорити в своите начинания и смели в очакванията си.
 
ППМГ Видин
netinfo


По време на тържеството бе връчена награда на възпитаничката на ППМГ „Екзарх Антим I” Антонина Лозанова за нейния филм, посветен на 130-та годишнина от кончината на патрона и честванията на училището по този повод.
       
Инвестират близо 17 млн. лева в училища във Видин

На 16 февруари се навършват 147 години от избирането на големия духовник за първи български екзарх, чието име носи едно от най-престижните учебни заведения във Видин.