полицейска лента
полицейска лента / Дарик Враца
Голямо количество оръжие и боеприпаси са били открити в частен имот в село Манастирище, община Хайредин. Акцията е проведена в сряда след оперативно-следствени действия на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР във Враца.

Полицаите претърсили къща и двор - собственост на двама братя, на 61 г. и на 54 г. в село Манастирище. При претърсване на помещения, ползвани от 61-годишния мъж,  са намерени  и иззети: гладкоцевна ловна пушка 12 калибър;  2 пневматични пушки; бойна граната РГД-5 със завита запалка в нея; имитационна граната със запалка в нея; 50 електродетонатори; тротилова пресовка с тегло около 200 грама;  метално тяло с цилиндрична форма, саморъчно изработено; 3 пълнители за автомат тип „АК“; 3 метални кутии с барут за ловни патрони; плик, съдържащ около двеста грама барут за ловни патрони; кутия с  капсулвъзпламенители за ловни патрони; 2 огнепроводни шнурове съответно с дължина 8,10 метра и 0,20 метра; 417 ловни и бойни боеприпаси от различен калибър.

В хода на претърсването, след установяването на взривни вещества, местопроизшествието е запазено до пристигането на екип на Специализираният отряд за борба  с тероризма - МВР. 61-годишният собственик на имота, който  е криминално проявен, не е задържан по здравословни причини. Образувано е досъдебно производство.