/ Снимка: БГ НЕС, архив
Четири специализирани полицейски операции са проведени на 14 февруари на територията на ОД на МВР-Враца. На територията гр.Криводол целта на операцията е установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид.

Проверени са 23 лица, 18  МПС, 3 питейни заведения. Установени са 2 нарушения.
 
На територията на РУ-Бяла Слатина е  проведена специализирана операция  с цел противодействие на битовата  престъпност. Проверени са 31  МПС и 38 лица. Съставени са 2 акта по ЗДвП.

Откриха магазин без касов апарат

На територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени са 15 автомобила и 32 лица.

Констатирани са 9 нарушения. По време на операцията е извършена проверка на лек автомобил “ Фолксваген“, управляван отмъж на 43 г. от Оряхово. Пробата за алкохол се оказала положителна - 1,05 промила. Регистрационните табели на автомобила са свалени.

На територията на РУ-Роман са проверени 33 лица, 10  МПС, 2 питейни заведения. Установени са 2 нарушения.
 
ОД на МВР Враца