/ Снимка: Дарик, архив
Спипаха 15 души, обявени за издирване
Втори етап на комплексна полицейска проверка се проведе във Врачанско през периода от 25 януари до 04 февруари. Целта й бе установяване и задържане на лица, обявени за общодържавно издирване; проверки на издирвани МПС, автоморги, магазини и складове за части втора употреба; сервизи за ремонт на автомобили; проверки на лица, водещи скитнически начин на живот; проверки на питейни  и увеселителни заведения, и други обекти  с развлекателен характер.

В проверките участваха 282 полицейски служители на Областната дирекция на МВР-Враца, които участваха в следните проверки:

проверки на автоморги, сервизи и магазини – на 91 обекта, проверки на увеселителни завадения - 157, установени лица без придружители след 22.00часа - две, установени са 15 граждани и 2 МПС, които са обявени за издирване, проверени са 30 души, водещи скитнически начин на живот, проверени МПС – 979. След проверките са образувани 31 досъдебни производства и 11 бързи полицейски производства. Съставените актове са 372, а протоколите - 34. Задържаните лица по ЗМВР - 34.