/ Община Мездра
Проблемът със стария път от Брусен до Мездра бе поставен на проведеното в селото отчетно събрание за дейността на Община Мездра за 2018 г.

Рекорден брой проекти кандидатстват за финансиране по "Малки граждански инициативи"

Кметът на Общината инж. Генади Събков направи отчета си в реновиращата се със съвместните усилия на Община, кметство и жители сграда на кметството. Инж. Събков изтъкна, че Брусен е живо село с много деца, с работещ бизнес, с красиви зелени площи и детски площадки.

Община Мездра ще вземе заем за разплащането на санирането на жилищни сгради

„Брусен е чудесно село, но ще ви помоля: Не хвърляйте боклуците си безразборно! Оказвайте граждански контрол на всеки, който изхвърля отпадъци в реката по пътя към Царевец…Снимайте го, качете го в социалните мрежи. Ние ще докараме 4-кубикови контейнери за строителни и зелени отпадъци, защото само таксата към РИОСВ, която плащаме за тон извозен боклук сега, е 57 лева. Догодина тази такса скача на 95 лева. Това вече е непосилно за нас като Община“, каза инж. Събков.

В социалната сфера кметът отчете помощта, която Община Мездра оказва на социалния патронаж със закупуването на нови автомобили, с намирането на дарения от хранителни продукти, с които да се намали цената на храната в патронажа.

Ремонтираха автогарата в Мездра

„Най-щастлив се почувствах, когато раздадохме около 350 пакета с подаръци на социално слаби деца. Техните усмивки са искрени, чисти и топлещи. Ние, възрастните, се променихме. Това при децата го няма. Те просто обичат“ - добави Събков.

Цвети Атанасова, жител на селото, попита инж. Събков за възможността за създаване на велоалея, защото любителите на колоезденето в Брусен са много и сега използват стария път от Брусен за Мездра. „Пътят е в лошо състояние, но инвестиционната програма за тази година е нулева.

Ще търсим възможности да направим този път. Има проучвания на стойността на целия път, но нека първоначално да направим компрометирания участък на завоя преди селото. След това ще мислим за повече. Но със сигурност ще изчистим пътя и банкетите, за да има по-добра видимост за шофьорите на МПС“, отговори Събков.