/ Дарик Враца
Тази година темата и сюжета са свързани с култовият сериал на HBO “Игра на тронове”
Враца отново става арена на интересното състезание-предизвикателство „Лов на съкровища“.

Врачани мериха сили в "Спортувай активно"

На 18 май - събота, от 13.00 часа в началото на алеята за парк „Хижата“ ще се даде старт на петото юбилейно издание, организиран от „Враца софтуер общество“. Темата на тазгодишния лов е обвързана с култовия сериал „Игра на тронове“ по романите на писателя Джордж Р. Р. Мартин.

През последните години „Лов на съкровище“ се превръща в една от емблематичните инициативи организирани от сдружението, очаквана с голям интерес от гражданите и гостите на града. Посредством този тип събития, „Враца софтуер общество“ се стреми да създава приключенска атмосфера в града.

Това е популярен тип игра, свързана с разрешаване на загадки, разбиване на шифри и посещаването на различни забележителности. Всяка загадка води състезателите до определено място, на което трябва да открият следващата задача или да изпълнят някакво предизвикателство, за да получат нова следа.

Ученици се състезаваха в оказването на първа помощ

„Ловът на Съкровище“ предизвиква интелектуално и физически участниците. Те се научават взаимно да използват силните си страни, да мислят креативно и да действат като екип.

Това събитие няма еквивалент в нашия регион. Веднъж в година през месец май над 100 човека - от всякакви възрасти създават свои отбори, за да се съревновават с другите в разгадаване на някаква мистерия.

Обявиха победителите в областното състезание "Млад огнеборец"

Верен партньор на тази инициатива е община Враца, а наградите тази година са подсигурени от Dextrophobia escape rooms. Победителите ще получат ваучер за една от техните escape стаи, а класираните на второ и трето място - cards2go интерактивни карти-предизвикателства с мисия.

Така, че ако все още не сте заявили участие или се колебаете не пропускайте тази възможност и се запишете на http://hunt.vratsa.net/. Цената за един билет е 3 лева, уточняват организаторите. Повече за правилата и тазгодишната игра ще чуете утре, в предаването на Дарик Северозапад, след 10:00 часа.