Откриха извършителите на голяма кражба на слънчогледово семе
Откриха извършителите на голяма кражба на слънчогледово семе / Дарик Враца - архив

Служители на Участък „Полиция" Бойчиновци разкриха извършители на кражба на близо 4 тона и половина слънчогледово семе от база в с. Владимирово. Разследването започнало на 11 март т.г., след като в РУП - Монтана постъпила жалба от 24-годишен жител на с. Владимирово, който стопанисвал базата. Обяснил, че оттам е изчезнал 1 тон слънчогледово семе. Веднага започнали оперативните действия, в рамките на които  разследващите попаднали в дирите на извършителите - Г.Н./19 г./, Т.Д. /20 г./ и 17-годишен младеж.

Тримата са жители на селото и са с криминални регистрации. Оказало се, че след извършеното престъпление те продали откраднатото на фабрика за преработка на слънчогледово семе в Бойчиновци. В хода на оперативните действия криминалистите установили, че по тази схема триото работило от началото на ноември миналата година. До средата на януари тримата успели да  влязат в базата още четири пъти и по същия начин да продадат откраднатите 3 400 кг слънчогледово семе. Събраните материали са изпратени на Районна прокуратура в Монтана за образуване на досъдебно производство срещу уличените лица.

Преди ден, подобни кражби на слънчогледово семе за посев, са извършени и във врачанските села Соколаре и Горна Бешовица.