линейка
линейка / netinfo
Млада жена загина на място след сблъсъка между автобус и ТИР
Осем души остават в монтанската болница след тежката катастрофа, която стана снощи край монтанското село Смоляновци. При инцидента турски ТИР удари със задната си част автобус и го изхвърли в крайпътно дере. На място загина момиче на 21 години, а още 15 души пострадаха. Сред тях бе и бременна в осмия месец жена, която пътувала в автобуса. След транспортирането й в монтанската болница и е направена операция, при която бебето е извадено. И тя, и бебето, което е момче, са в добро състояние.

Катастрофата е станала около 19.30 ч. Автобусът тръгнал в 18.40 ч. от автогарата в Монтана и се движел към  Белоградчик. ТИР-ът го застигнал и ударил на около 30 км от Монтана. На мястото веднага пристигнала полиция и екипи за спешна медицинска помощ. На водача на тежкотоварния автомобил е направена проба с дрегер, която е отрицателна за съдържание на алкохол в издишания въздух. Предстои да му бъде направен и тест за наркотици. 

"Образувано е досъдебно производство. Назначена е техническа експертиза и в близките дни ще стане ясно каква е причината за катастрофата", заяви пред NOVA инспектор Елвис Иванов от сектор "Пътна полиция" в Монтана. Той потвърди, че уредите са установили, че камионът се е движил със 100 км/ч. Иванов обаче уточни, че в тази отсечка няма въведено изрично ограничение на скоростта, но общата максимална скорост за тежкотоварни автомобили е 70 км/ч.
 
NOVA, bTV