/ Дарик - Враца
Областният информационен център във Враца отчете своята дейност в последните три години. През този период е завършил поредния проект, който осигурява дейността на Центъра. За времето от 2016 до 2018 г. екипът на Областния информационен център е предоставил информация за проекти, свързани с европейско финансиране, на над 2 600 потенциални бенефициенти.

Първа среща по проект "Опазване и насърчаване на културното и природно наследство чрез Зелени пътища"

Това е с близо 800 души повече от предварително планираното, за да бъде успешен проектът. За този период най-често задаваните въпроси са за Програмата за развитие на селските райони и по Оперативната програма “Иновации и конкуреноспособност”.

Ежегодно Центърът е провеждал по две информационни кампании, с които е обикалял всичките десет общини във врачанска област. Направени са 60 информационни събития.

Цвети Иванова и Силвия Ганова
Цвети Иванова и Силвия Ганова

Бюджетът, който е гарантирал дейността на ОИЦ-Враца, е 276 400 лева, което е с малко над 8 000 лева по-малко от предварително планираното. Този остатък ще бъде прехвърлен в следващия период на дейност.

Защото макар този проект, който осигурява дейността на ОИЦ-Враца, да завършва в края на тази година, Община Враца вече подготвя следващия, с който ще кандидатства, за да не спира работата им.

Приключи цикълът информационни срещи на ОИЦ-Враца

Крайният срок за кандидатстване с новите проекти за дейността на Областните информационни центрове е 15 януари 2019 г. Новите проекти отново ще са финансирани по Оперативна програма “Добро управление” и ще са за тригодишен период - от 2019 до 2021 година.

“С новия проект няма да се променя обхватът на дейността на Центъра”, поясни Силвия Ганова, ръководител на досегашния проект, която е и експерт в звеното за европейски проекти в Община Враца.

Повече по темата ще може да чуете в програмата "Дарик Северозапад" в понеделник, 17 декември, когато в студиото във Враца ще гостува Цвети Иванова, управител на ОИЦ.