Обучават граждански сдружения в подготвяне на проекти
Обучават граждански сдружения в подготвяне на проекти / netinfo

Гражданският сектор като фактор в местното развитие ще утвърждават в Северозапада. Инициативата е на Агенцията за регионално развитие и бизнес-център Видин в партньорство с Агенцията за регионално развитие и бизнес-център 2000 Монтана.

Стойността на проекта е 181 хиляди лева, които ще бъдат отпуснати по оперативна програма “Административен капацитет” на Европейския социален фонд и държавния бюджет на страната. Това са първите средства от структурен фонд на ЕС, които ще бъдат усвоени в Северозападна България.

22 общини от областите Монтана и Видин ще бъдат включени в проекта ”Гражданският сектор – фактор в местното развитие”. До приключването му – през май 2009 г., се предвиждат ежемесечни обучения и други дейности, които да подпомогнат изготвянето на анализ за работата на гражданските организации в двата региона.

Web-сайт ще събере информацията за работещите граждански сдружения, спечелени от тях проекти и полезен опит. Целта е да се създадат възможности повече неправителствени организации, читалища и местни власти да подобрят способността си за достъп до финансови средства от оперативните програми.