Децата зарадваха своите гости с фолклорна програма.
Децата зарадваха своите гости с фолклорна програма. / ВМРО - Враца
Народният представител Красимир Богданов и общинските съветници от ВМРО Красимир Ангелов и Марин Цветков посетиха Детска градина „Българче“ във Враца. Повод за срещата с ръководството, колектива и възпитаниците на детското заведение беше извършеното вътрешно обновяване на градината след ремонтните дейности през есента на 2017 г. 

По лично настояване на Богданов, Министерството на образованието и науката отпусна целево средства за ремонт на помещенията, закупуване на нови гардеробчета, маси, столове и креватчета за всички групи.

Калина Дуранкева и Красимир Богданов
ВМРО - Враца


„Радвам се, че министър Вълчев веднага възприе моето предложение, предвид предстоящото тогава посещение в ДГ “Българче“ на гости от 12 държави. При недоброто икономическото състояние на нашия регион и трудното привличане на външни средства, този жест беше изключително важен и навременен.

Наистина, в този си вид, детското заведение посрещна подобаващо европейските си партньори и представи достойно Враца“, заяви народният представител. Той получи благодарствен адрес от директора на детската градина Калина Дуранкева. Гостите бяха зарадвани от малчуганите с богата програма, базирана изцяло на български фолклорни мотиви.