Участниците във волейболния турнир.
Участниците във волейболния турнир. / ВМРО - Враца
За шеста поредна година ВМРО Враца организира благотворителен Коледен турнир по волейбол. През годините, със събраните средства беше оказана помощ на малките тризначки Патрисия, Мария и Катя, на децата от ДДЛРГ „Асен Златаров“, на малкия Велислав, на Краси Червеняшки, чиято диагноза е ДЦП, но има големи шансове да се научи да ходи самостоятелно, на Галена и Петър - деца в неравностойно положение. Тази година, каузата беше насочена към набиране на средствата за семействата на 10 деца от Враца, които да имат възможност, както всички българи, да почувстват незабравимия дух на коледните празници.

Волейболният турнир се проведе в залата на ПМГ-Враца. В надпреварата се включиха 6 състава, разделени в 2 групи по 3 отбора. Груповата фаза се проведе на 17-ти декември, а финалната фаза на 23-ти декември. В мачът за трето място, „Ботев“-Вр./мл. в./ победи формацията на „ВМРО“. Финалът противопостави отборите на „Спартак“ и „ПМГ“. След оспорвана битка, победата грабна отборът на „Спартак“, който се наложи с 3:1 гейма.

Ангел Джамбазки и Красимир Богданов раздадоха подаръците.
ВМРО - Враца


За най-добър състезател в турнира беше обявен Владислав Карталов от „Спартак“. Всички участници и победителите в индивидуалните класации получиха грамоти, а на отборите от призовата тройка бяха връчени красиви купи. Наградите връчиха евродепутатът Ангел Джамбазки, народният представител Красимир Богданов, общинските съветници Марин Цветков и Красимир Ангелов, Галя Георгиева – председател на женската организация на ВМРО, Момчил Янков и Мартин Иванов от младежката организация на ВМРО, журналистът Цветомир Цветков.

И тази година, женската организация на ВМРО-Враца организира по време на турнира коледен базар на домашно приготвени сладки. Със събраните средства бяха зарадвани 10-те семейства и техните деца. Турнирът се организира със съдействието на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование /Ресурсен център/ - Враца.