Кметът Генади Събков и служители на Община Мездра
Кметът Генади Събков и служители на Община Мездра / Община Мездра
Днес в Мездра бе поставено официално началото на цялостното обновяване на сградата на общинската администрация. Проектът за реновирането е на обща стойност 1 154 676.00 лв., от които 981 474.60 лв. са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие, а 173 201.40 лв. – от национално финансиране. В церемонията участваха кметът на Мездра инж. Генади Събков, Светлана Мицева – ръководител на проекта, инж. Петя Василева – координатор на проекта, общински съветници, медии и други заинтересовани страни. Присъстваха и управителите на двете фирми-изпълнители на енергоспестяващите мерки - инж. Стефан Попов от „Синко –инженеринг“ АД и Янко Шумков от Консорциум „Енергийно обновление – Мездра“ ДЗЗД.

Сградата не е ремонтирана от 1970 г., когато е строена, припомни кметът Събков. Той подчерта, че с изпълнението на проекта ще се намалят консумацията и разходите за енергия и ще се подобри цялостната работна среда на служителите в Общината. Очаква се брутният годишен разход на енергия ще се намали с 46,7%. 

Генади Събков бе посрещнат от деца в национални носии.
Община Мездра


Генади Събков даде старт на строително-монтажните дейности с разливане на шампанско и символична „Първа копка“. Гостите бяха посрещнати с питка с мед от деца в национални носии.