/ ThinkStock/Getty Images
На 16 юли, в 08.18 часа на тел.112 постъпил сигнал за противозаконно отнета лека кола - „Опел"-Астра без регистрационни табели, паркирана на ул. „Байкал” в кв. "Нов път". В 9.00 часа превозното средство било открито на ул. ”Волга” в квартала. Авторът на деянието – 15-годишен, бил установен в хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия.

Жена излъга полицията, че колата й е открадната

Същият ден, в 22.30 часа видинчанка сигнализирала в полицията, че неизвесто лице влязло в магазина й на ул. ”Христо Ботев”, докато тя била пред търговския обект, и откраднало мобилния й телефон и контактния ключ на колата й „Ауди”.

Вещите били оставени от нея на рафт до касата. След като установила липсата им жената видяла, че колата, паркирана пред обекта, я нямало. Предприети били незабавни оперативно-издирвателни действия, превозното средство служителите на реда открили изоставено и заключено, със спукана предна гума и счупена джанта, на надлеза на ул.”Цар Иван Асен ІІ” в града. Авторът на деянието е заловен - същият непълнолетен, който с протокол предал контактния ключ на „Ауди”-то.

Обвиниха непълнолетни в домова кражба

Момчето е доведено в полицията във Видин, предоставена му е полицейска закрила на основание наредбата за предоставяне на полицейска закрила на дете. Откраднатият мобилен телефон е намерен и предаден с протокол от пълнолетен видинчанин, който заявил, че по-рано вечерта го е закупил от момчето.