/ Дарик Враца, архив/Георги Стоянов
Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“, младежка група „Неформални видри“, ученици от 12 клас на Националната природо-математическа гимназия и Звено младежки дейности към община Враца организират национален форум на екологична тематика - “Моето зелено бъдеще”.

Спелеолози искат закон за защита на пещерите

За участие творби ще могат да изпращат ученици между VIII-XII клас. Две са определените категории - писмени разработки (есета, стихотворения и разкази) и визуални разработки (снимки, комикси и рисунки).

Крайният срок за изпращане на творбите е 6 март. Отличените ученици ще бъдат наградени и поканени за участие във форума, за да представят своите идеи в двата дни  от 8 до 9 май, във Враца.

Подобряват състоянието на природни местообитания и животни от мрежата Натура 2000

Целите на проекта са свързани с провокиране на интереса на учениците към актуалните екологични проблеми, активното гражданско поведение и отговорността при опазването на околната среда и биологичното разнообразие. В инициативата могат да се включат ученици от цялата страна, уточняват организаторите.

 За повече информация относно регламента и материалите може да намерите на www.fb.me/my.green.contest и онлайн на адрес: https://rebrand.ly/mygreeencontest