На Архангеловден празнуват полицаите
На Архангеловден празнуват полицаите / снимка: DarikNews - архив

 

На 8 ноември православната църква отбелязва Архангеловден. Свети архангел Михаил е архистратег, което означава военачалник на цялото небесно войнство. За това и българските полицаи са го избрали за свой небесен покровител и на този ден отбелязват професионалния си празник.

По този повод всички областни дирекции на МВР ще отбележат събитието с различни прояви. В дирекцията във Враца днес ще има ден на отворените врати. В него гражданите могат да посетят сградата на дирекцията и да се запознаят с условията и работата на полицейските служители. Ученици от няколко училища в града също са заявили желание да посетят Областната дирекция на МВР.

 

От 10 до 12 часа ръководствата на РУП във Видин, Белоградчик и Кула и началник отдел "Охранителна полиция" в областната дирекция ще приемат гражданите на Видин и областта по въпроси, свързани работата на полицията.

От 13.30 часа в двора на СОУ"П.Р.Славейков" във Видин ще се проведе демонстрация с полицейска техника, помощни средства и служебни кучета. Подобни демонстрации ще има и в Кула и в Белоградчик.