/ Община Враца
Във Враца, при съвместна проверка на звено „Инспекторат“ към Общината, Автомобилна администрация и Пътна полиция, бе установен нерегламентиран превоз на пътници.

Данъчни събраха близо 6 милиона лева от просрочени задължения във Врачанско

В рамките на инспекцията са проверени 96 таксиметрови автомобила. К
онстатирани са превозни средства без лиценз от Автомобилна администрация, без издадено разрешение от местната администрация, както и без удостоверение „Водач на лек автомобил“.

Съставени са седем акта, като на шофьорите на таксиметровите автомобили са отнети контролни талони и удостоверения. По време на проверката е иззет автомобил от органите на Автомобилна администрация, като превозното средство е транспортирано до наказателния паркинг. Голяма част от проверените таксиметрови шофьори и автомобили са без нарушения.

Не спират проверките за акцизни стоки

Инспекциите се осъществяват във връзка с изпълнението на Наредба 34 на Министерството на транспорта и Закона за автомобилния превоз.
До 27 юли Община Враца е издала 242 разрешения за таксиметров превоз на пътници, като от тях 23 са прекратени, а 219 са валидни.

Община Враца, съвместно с Автомобилна администрация и Пътна полиция продължава да работи по сигнали за нерегламентиран превоз на пътници.