/ Община Видин
На международен конгрес в Хелзинки, Европейската народна партия ще избере водещия си кандидат за изборите за европейски парламент през 2019 година. В ръководената делегация от министър-председателя Бойко Борисов, участва и кметът Калин Каменов, който е единственият градоначалник от Северозападна България, с право на глас.

Калин Каменов подписа договор за близо 5 милиона лева

По време на срещата делегатите ще избират между председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и заместник-председателя на ЕИБ Александър Стуб. В рамките на конгреса на най-голямата партия в Европа - ЕНП, делегатите ще приемат общи позиции по важните за Европа теми, сред които - сигурност, миграция, икономически растеж и нови работни места.

Калин Каменов: Успешното училище е това, което е ориентирано към професиите и бизнеса

На срещата присъстват над 2000 представители от 40 държави.
В тридневния форум участват още: българските евродепутати от ЕНП, европейският комисар Мария Габриел, заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, заместник-председателите на партията и кметове на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, както и кметове на най-големите общини от страната.