/ Община Мездра
Хиляди вярващи от цялата страна посетиха Черепишкия манастир, за да почетат Успението на Пресветата Божия Майка и храмовия празник на светата обител. В навечерието на големия християнски празник Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий оглави Опело на Пресвета Богородица за празника на светата обител, а днес оглави Архиерейската света Литургия в храма.

Сред миряните, дошли да почетат празника, бе и кметът на Община Мездра инж. Генади Събков.

Успение Богородично - най-светлият летен празник (ВИДЕО)

„Нека всички бъдем малко по-смирени в своето ежедневие. В своя забързан и динамичен свят да обърнем внимание на детайлите. Да бъдем добри към близките и към себе си, за да бъдем щастливи.“, каза инж. Събков.

Черепишки манастир
netinfo

Сред хората, дошли да запалят свещ и да се поклонят пред Успението на Пресветата Божия Майка бе и Тома Стоянов от мездренското село Лютиброд, който сподели:

“Пожелавам на всички миряни да получат както духовно, така и физическо здраве и да ги отнесат в техните домове. Да има повече детска глъчка, мир и радост за всички българи, които населяват лицето на тази земя.”

Днес имен ден в Община Мездра празнуват 306 лица, носещи името Мария, 5 - Маруся, 24- Мара, 1 - Мария-Антоанета, 19 - Мариан, 36 - Мариян, 49 - Марио и 4 - Мариус.

Черепишки манастир
netinfo
Община Мездра